Hoe werkt een neurofeedbacktraining?


Tijdens een NeurOptimal® neurofeedbacktraining worden er vijf sensoren geplaatst op het hoofd en de oren. Deze meten gedurende heel de training de hersenactiviteit middels elektro-encefalogram (EEG). Ondertussen luister je naar ontspannen muziekDe NeurOptimal® software op de computer vertaalt wat hij continu meet in kleine onderbrekingen -van een fractie van een seconde- in de muziek. Dit wordt de feedback genoemd. Deze feedback biedt de hersenen informatie over het eigen functioneren. Je houdt dus als het ware een spiegel voor. De hersenen, die zichzelf van nature reorganiseren maar dit als het ware altijd "blind" moeten doen, gebruiken de feedback -bruikbare informatie over het eigen functioneren- om nog effectiever en efficiënter te gaan werken. Patronen die niet nuttig zijn (denk aan diverse klachten) kunnen hierdoor vanzelf wegvallen.
Tijdens de training hoef je zelf niets te doen en mag je simpelweg genieten van de rustgevende muziek.

Gezien de hersenen verantwoordelijk zijn voor het aansturen van allerlei processen brengt het trainen van de hersenen positieve effecten teweeg in alle lagen: op fysiek (lichamelijk), psychisch (geestelijk), emotioneel, sociaal en spiritueel vlak.

De hersenen wordt enkel informatie aangeboden. Ze worden niet gemanipuleerd of in een bepaalde richting gestuurd. Hierdoor is de training geheel veilig (tevens voor baby's te gebruiken) en is er geen sprake van bijwerkingen. Tevens zijn de neurofeedbacktrainingen geheel diagnose-onafhankelijk: er wordt gekeken naar jouw unieke brein, in plaats van te werken met protocollen en etiketten. Tijdens de neurofeedbacktraining bepalen jouw hersenen zelf wat de juiste balans is voor jou, niemand "speelt voor God" met jouw brein. Dit betekent ook dat het niet noodzakelijk is om heel je verhaal te vertellen voor je een neurofeedbacktraining kan doen. Je mag vertellen wat je wilt, maar niets hoeft.

De neurofeedbacktrainingen worden uitgevoerd door middel van NeurOptimal® van Zengar Institute Inc..https://sites.google.com/site/mybneurofeedback/neurofeedback/Mind%20your%20Balance%20NeurOptimal%20Neurofeedback%2003.JPG?attredirects=0
           
https://sites.google.com/site/mybneurofeedback/neurofeedback/Mind%20your%20Balance%20NeurOptimal%20Neurofeedback%2004.jpg?attredirects=0


Klik op de foto's om ze te vergroten.
Kijk voor meer foto's van de praktijk op de pagina "Over Mind your Balance".